Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

" Ελευθέρια 1913-2013" - Εκδήλωση με προγράμματα Τοπικής Ιστορία των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νέστου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ










Την  Τετάρτη  11  Δεκεμβρίου  2013  στο  Δημοτικό  Θέατρο  Χρυσούπολης  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: " Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νέστου".
Στα πλαίσια του εορτασμού των "Ελευθερίων 1913-2013"  εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής μας, τα δημοτικά σχολεία θα παρουσιάσουν προγράμματα τοπικής ιστορίας που υλοποίησαν το σχολικό έτος 2012-2013.
Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς θα παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα με τίτλο:     " Οι Μικροί Χρονοταξιδιώτες της Ιστορίας".  Ένα πρόγραμμα που έγινε από τους μαθητές της περυσινής Ε΄  τάξης με το συντονισμό της δασκάλας τους, κυρίας Καψάλη Δέσποινας,  με συνεργασία σε ενδοσχολικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκπαιδευτικοί του σχολείου, τα δημοτικά σχολεία 4ο Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου, καθώς και σχολεία από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Ρουμανία εργάστηκαν από κοινού πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.  
Το πρόγραμμα αυτό βραβεύτηκε για την ευρωπαϊκή του διάσταση με την ετικέτα ποιότητας από τον εθνικό φορέα υλοποίησης E-twinning. Θα παρουσιάσουμε μόνο ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά που έγινε από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο χρόνος θα είναι περιορισμένος, γιατί και άλλα σχολεία θα παρουσιάσουν τη δική τους εργασία.
Σε εκδήλωση που θα γίνει μόνο από το σχολείο μας,  θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος στους κατοίκους της Νέα Καρυάς την άνοιξη. Αξίζει το τονισθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται και απώτερος στόχος, να παρουσιαστεί στο σύνολο της όλη η εργασία το 2015, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου.

Σας καλούμε να την παρουσία σας στο δημοτικό Θέατρο στη Χρυσούπολη να στηρίξετε την προσπάθεια όλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου